Mine favoritnødder er klart mandler og cashew, men har i den seneste tid også begyndt at spæde på med hasselnødder og.
Nødder i sig selv er ok, men de bliver så meget, meget bedre om du gør følgende med dem inden indtag:
- Sæt ovnen på 200 grader - normal indstilling
- Dæk en bredeplade med bagepapir
- Læg ét lag med nødder efter eget ønske - de skal alle have "kontakt" med pladen
- Når ovnen er varmet op, sæt pladen 3/4 oppe i ovnen
- Når du kender duften af nødderne, vender/ rører du rundt i dem, så de bliver ristet på alle sider
- Tag dem ud når du er tilfreds med farven
- Læg til køl på en anden bredeplade - husk de er sindsygt varme; pas på tungen!
Opbevar de ristede nødder i en lufttæt beholder eller pose.
Selvfølgelig kan du vælge at tilsætte diverse krydderier eller tørrede urter - det er bare at prøve sig frem!
Det er altid hyggelig med en hilsen, kommentar eller et spørgsmål eller to - bare husk; jeg har ingen facit for LCHF kost, jeg prøver mig frem!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar