tirsdag den 3. maj 2011

Min mad 3/5

God forholdsvis tidlig formiddag!

Nøøøj...nok en morgen af de "ikke så sjove"...
Dundrende hovedpine og endnu en "gave" fra lillemanden... :(

Ved 10-tiden kunne jeg dog komme lidt i gang og tænkte, at frisk luft nok var tingen - specielt skulle det udnyttes nu, da vejr-guderne har lovet både regn og hagl senere i dag... Hundeparken var allerede fyldt med andre fire-benede, men Elvis var godt nok ikke så høj i hatten da det viste sig, at det kun var stooore og højlytte af slagsen...heldigvis kom der mere passende størrelser til indenfor en lille time.

Efter en god tur var jeg for en gangs skyld i morgenmads-humør og endte op med dette - ikke så alt for stor én portion, da jeg vil se om jeg kan slæbe mig til træningscenteret lidt senere.

Morgenmad kl. 11.30
  • 1 hårdkogt æg i skiver
  • 2 ss rejer i lage
  • 1½ ss creme fraiche
  • 1/3 avocado
  • Grøn peberfrugt i strimler
  • Citronsaft
  • Karse og purreløg
  • Carry (glemte dog at tilsætte inden jeg tog billedet)
  • Salt og peber



I eftermiddag er Sito hos tandlæge for sin rutinemæssige 6 måneders kontrol, og kommenterer lige inden tandlægen indtager munden, at hun har en mærkelig "hul" fornemmelse ved en hjørnetand...

Tandlæge Jan: "Dette er slemt, rigtig, rigtig slemt"
Forfærdet Sito: "Å neeej! Har jeg fået mit første hul i tænderne???"
Tandlæge Jan: "Nej, dette er meget værre...."
Grådekvalt Sito: "Hvad kan dog være værre end et hul??!"
Smilende tandlæge Jan: "Du er ved at blive gammel...." !!!

Sito er nu tydelig vis kommet til den alder, hvor ens tandkød er ved at trække sig lidt væk fra selve tanden... Dette sker desværre for os alle med alderen, og det er intet der kan hindre det - normal god tandhygiejne er vejen frem!

Og så har vi generelt endnu en dag der ikke går helt efter hvordan den oprindelig var planlagt i mit lille hoved...ikke det at jeg ikke kan finde ud af det, men når man nu har lavet et program og regner med at gøre diverse ting, så kan jeg da også lide at jeg kommer igennem det...

Men, ikke at dagen har været totalt bortkastet - jeg har leget husmor med stor H:
  • Flere tøjvask
  • Snakket med og plejet mine blomster - både inde og ude på altanen
  • Smidt ud i container af ting der har stået i hjørner og bag døre i evigheder - deriblandt X antal blomster i potte som jeg har klaret at tage livet af hen over vinteren
  • Handlet ind og forberedt ingredienser til dagens og morgendagens aftensmad (gæst begge dage)
  • Ehhh...okay, havde travlt hele formiddag/ eftermiddag men kan ikke huske mere...skræmmende...er nok alderen der trykker igen.... :-@  

Aftensmad kl. 18.45
  • 1 kyllingbryst pr. person, flækkes så den bliver så flad og stor som mulig
  • Bacon til indpakning 
  • Olie til fadet
Fyld
  • Philiadelphia ost, naturel
  • Grillet og marineret rød peberfrugt
  • Grønne oliven
  • Hvidløg
  • Hakket bredbladet persille
  • Revet citronskal
Det hele skal være finhakket, blend det hele sammen og lad det fyldet stå i køleskabet så længe som muligt for at optimere smagen.

Dæk indsiden af kyllingen med fyldet og fold kødet sammen igen. På en skærebræt lægger du baconstriber tæt ved siden af hinanden, bredt nok til at du kan folde den fyldte kylling ind i svøbet. Læg kyllingen i et ovnfast fad og steg i stegeovnen på 200 grader i ca. 35-40 minutter. Lad hvile nogle minutter inden du skærer i kyllingen for at ikke saften skal rende ud. 

Blomkål og broccoli halv-mos
  • Blomkål- og broccolibuketter i semi-små buketter
  • Urte-bulliong og lidt salt i koge-vandet
  • Revet muskatnød
  • Smør og fløde
Start med at koge blomkål, da den skal have mere tid end broccoli, ca. 5-7 minutter længere. Kog det hele indtil det hele er godt og mørt, hæld derefter vandet fra. Tilsæt en klat smør og en sjat fløde, riv lidt muskat i. Brug en gaffel og lav mosen så grov eller fin du kan li' - jeg kan godt lide at det stadigt er lidt at bide i. 

Hjemmelavet tomatsauce
  • Modne tomater, jeg brugte her næsten overmodne cherrytomater
  • Gul løg
  • Hvidløg
  • Frisk rød chili uden frø
  • Tomatpuré
  • Æblecidereddike
  • Salt og peber
  • Masser af friskhakket basilikum
  • Rapsolie 
Meget nem opskrift dette her; bugte ikke målebæger - kørte det hele sammen i en gryde, men ventede med salt og peber til det sidste. Lad det hele småputre så længe som muligt; gerne en times tid. Basilikummen kommer først i efter saucen er færdig med at koge, ellers ødelægges smag og aroma. Kan sagtens opbevares i fryser eller i køleskab nogle dage.




Det er altid hyggelig med en hilsen, kommentar eller et spørgsmål eller to - bare husk; jeg har ingen facit for LCHF kost, jeg prøver mig frem!

5 kommentarer:

  1. Neeej hvor fantastisk en blog!
    Virkelig godt initiativ.
    Jeg har søgt længe efter en god dansk LCHF blog (bliver for hurtigt træt af at læse svensk). Norge har også nogle gode bloggere, men cool du starter den her i DK. Ved der er andre danske, men kan nu bedst lide din;O)

    Super cool glæder mig til at følge dig <3

    SvarSlet
  2. Uh uh lige lidt mere:O)
    En lille ide jeg synes er godt ved mad-blogs som din, at sætte kategorier ind med evt morgen, middag, aften, motion bla bla, det gør det dejligt let for læseren at finde inspiration til lige netop det måltid man søger.

    Jubii igen <3

    SvarSlet
  3. Hej, hej Pia!

    Nøøøj, så hyggeligt at du har fundet mig!! Også godt med tilbagemelding mht hvad der fungerer og ikke! Kom endelig med mere kritik!

    Hvor længe har du været i gang med LCHF?

    Mange hilsner,
    S.

    SvarSlet
  4. Hi hi jeg er nu ikke så meget igang.
    Jeg synes det er svært at finde nogle konkrete opskrifter,som jeg bare kan gå ud fra.
    Hele sidste uge åd jeg ca 0,5L fløde og hvad der føltes som 10 kg ost, men jeg aner ikke hvor meget og hvor lidt man skal indtage.

    Jeg kunne godt tænke mig at prøve LCHF sådan helt rigtigt, men alle bøger og info står på svensk, og det er altså hurtigt noget jeg bliver træt af at læse.
    Men hvor er det skønt ikke at tælle kcal og at man ikke må spise bla bla bla!

    <3

    SvarSlet
  5. Halloen igen!

    Bare tag det roligt mht opskrifter og den slags! Du ved jo hvad du må og ikke må spise, og så er det jo egentlig bare at blande og mixe de fødevarer efter smag og behag! Jeg har overhovedet ikke brugt desiderede opskrifter så langt, synes det er sjovere at eksperimentere lidt og ikke mindst; finde ud af hvad der fungerer for DIG! Én ting er at læse andres blogs osv, men kosten skal jo passe til dig og din levevej, så der er ingen facit til LCHF kost på den måde. Først og fremmest tror jeg, at det er en god idé, at du bestemmer dig for hvor strikt du skal være, og hvor meget carbs du vil indtage pr. dag og derefter holde et lille øje med niveauet efter en lille måned på LCHF for at se hvorhen du ligger på keto- og glykoseskalaen.

    Held og lykke!

    Hilsner,
    S.

    SvarSlet