I forhold til den nye kostpyramide der udkom i Danmark i vinter, er der væsentlige forskelle, og det er vigtigt at man hurtigt får et overblik over "faldgruberne".
Her er listen over "JA" mad på LCHF
· Mejeriprodukter (dvs. sødmælk, usukrede ymer og youghurt), ost, hytteost, creme fresh, piskefløde, smør, mayonnaise ect.
· Oksekød, svinekød, lammekød, kylling, kalkun, fisk og skaldyr (og behold endelig det synlige fedt og skind!).
· Krydderier (incl. salt), bortset fra det som indeholder glutamat.
· Hjemmelavet sauce uden kulhydrater
· Grøntsager (dog ikke rodfrugter, om du skal føre en strikt diæt)
· Dressing af raps- eller olivenolie og eddike (eller citron)
· Mayonnaise, hørfrø og oliven
· Oliven- og rapsolie (helst økologisk dyrket og koldpresset)
· Kokosfedt (fra helsekost)
· Æg
Her er det du må spise i begrensede mængder
Disse madvarer indeholder en lav andel langsomme kulhydrater.
Fjern dem gerne fra din kost, om du har problemer med at gå ned i vægt.
· Bønner, linser og frugt (ikke tørrede)
· Nødder, mandler og solsikkefrø
· En lille bid chokolade med højt kakoindhold (mindst 70%)
Her er listen over "NEJ" mad på LCHF
· Kartofler og kartoffelbaserede produkter som chips og pommes frites
· Ris og risprodukter
· Majs og majsprodukter (f.eks. cornflakes og popcorn)
· Kornprodukter som pasta, brød, kiks, frokostblanding (kornblanding), grød, vælling, pandekager ect.
et en god idé at trappe gradvis ned i forbruget. Der findes også alternativer
til disse varer, såsom lav-kulhydrat brød eller blomkålmos i stedet for ris.
· Pølser og andre slagtervarer der er tilsat E’er og andre tilsætningsstoffer.
· Alt sukker og alt sukret, som slik, kager og sukrede sodavand.
· Margarine, omega 6-rige madolier (majs-, solsikke- og jordnødolie)
· Blodprodukter (indeholder meget tit mel)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar