søndag den 17. april 2011

Status 2

Nok en uge er ved at være forbi og på mange områder har ting ændret sig; jeg er startet med at træne (av, av...), jeg er generelt kommet mig mere ud og jeg sover rigtig godt.
De positive effekter
Vægttab; jeg er så langt gået ned 4,3 kilo, og selvfølgelig er meget af det vand, men ligevel en god motivations-faktor.
Huden er blevet bedre; specielt i ansigtet, hvor jeg normalt har teenagehud 24/7. En og anden irriterende bums dukker da stadigt op, men det er ikke på nær så slemt som tidligere. Når huden bliver bedre, synes jeg det er nemmere at ikke pille (...som jeg er verdensmester i...) for at bevare resultatet.
Stærkere negle; i og med at LCHF kostholdet indeholder masser af smør, fløde, ost og andre mejeriprodukter kan jeg mærke, at mine negle virker meget stærkere og jeg kan ikke længere ”bøje” dem som jeg kunne tidligere.
Portionstørrelser; jeg er blevet bedre til at mærke efter og spise langsommere, noget der har resulteret i at jeg generelt spiser mindre og lytter til kroppens signaler.
Negative/ mindre heldige effekter
Dyrt; jeg synes kød, ost og æg (om man skal vælge kvalitesvarer) er relativt dyrt i Danmark, og det kan selvfølgelig mærkes på pengepungen. Men, heller lite og godt end dårlig og billigt.
Avocado; jeg er desværre allerede ved at blive lidt træt af denne fede frugt, selv om jeg er godt klar over at den er en væsentlig ingrediens i LCHF kosten. Er nødt til at finde nye og spændende opskrifter hvor den indgår.
Brød; kan da godt savne en skive rugbrød med karrysild eller en tyk skive franskbrød med smør og ost i ny og næ, men heldigvis ikke så meget at jeg endnu har faldet i.
Emner jeg skal tage action på i den kommende tid
Størrelse på retter;
de der ikke kan fryses; jeg har det med at lave alt for meget af det meste jeg laver. Jeg bliver overbegejstret og finder stadigt ting i skab og skuffer der OGSÅ skal med i salaten osv. Det er hverken delikat eller spændende at spise det samme på 3. dagen...

Prøvekøkken; jeg får besøg af min familie fra Norge i påsken, og er nødt til at komme i gang med at prøve ud LCHF løsninger på brød og kager. Det er kun min mor, der også er hoppet på LCHF-vognen, men det skal jo ikke min søster og mormor ”lide” under!
Morgenmad; nu hvor jeg er begyndt at træne har det været svært, at få ned en større portion fed morgenmad inden træning. Jeg har derfor flere dage levet på mandler både før, under og efter træning, og er nødt til at finde noget nemt og mere næringsrigt i det lange løb – og ikke mindst spise et rigtig måltid FØR kl. 14...
Det er altid hyggelig med en hilsen, kommentar eller et spørgsmål eller to - bare husk; jeg har ingen facit for LCHF kost, jeg prøver mig frem!

2 kommentarer:

 1. Motiverende du har tabt dig så meget på så kort tid - tillykke! Jeg er desværre ikke lige så god til at hænge i som dig, kager og andet sødt er jeg lidt for glad for. Mht brød - prøv fx at søge på flax crackers (hørfrø knækbrød) lavet af vand, malet hørfrø og måske lidt ost. Det synes jeg har været en god brøderstatning. Ellers er der masser af inspiration at hente her: http://lchf-bloggen.blogspot.com/search/label/brød

  SvarSlet
 2. Hej Carina,

  Tak for hilsen og tip mht. brød! Jeg er dog stadigt en lille smule skeptisk når der gælder LC brød og kager...er lidt "bange" for at blive skuffet i forhold til den ægte vare...men, det skal helt sikkert prøves en dag!

  Mht vægttab, så har det været en underlig én for mig..jeg står bom fast i 4-5 dage på 100-grammet, og så pludselig ryger det lidt igen..mystisk... Hæng i - det kommer, det kommer!!! ;)

  God påske!

  Hilsner,
  Sito

  SvarSlet