tirsdag den 19. april 2011

Min mad 19/4

God morgen, god morgen!

Det er faktisk ret behageligt at vågne op til fuld fugle-kvitter udenfor ens vindue - det MÅ da betyde, at det bliver en fin-fin dag!

Dagens "to do" liste er lang, med både træning, Bailine, indkøb og besøg til middag i aften, og jeg føler jeg allerede er bagud!

Morgenmaden er dog lige lavet:

Morgenmad kl. 9.30
  • 4 indrefilét af kylling
  • 4 cherrytomater
  • Agurkstænger
  • En "tortillia" der var tilbage fra i går aftes
  • Hakket persille til pynt
  • Salt og peber
  • Aromat krydder
  • Smør til stegning
Kyllingen blev stegt i smør og krydret efter smag, grøntsager delt i ønskede størrelse, lidt salt og peber på grøntsagerne og et godt drys med hakket persille henover.


Jeg kan jo se allerede inden jeg er startet med at spise, at dette er en alt, alt for stor portion, så frokosten er sikret!


Frokost kl. 14.00

Jo da, det blev mere end rigeligt igen af morgenmaden, så den holdt fint til frokost og! Kun nogle dryp af hvid balsamico henover, for at opnå en lille variation.

Eftermiddagen blev brugt til indkøb og forberedelser til besøg af aftenens middagsgæst. Der var dog også masser af tid til en dejlig lang legetur i hundeparken, hvor lillemanden gik totalt amok af glæde og spurtede rundt og underholdt sig selv i godt og vel en time, uden at det var en eneste anden firbenet ven der!

Nogle blandede nødder og nogle rå grøntsager, der skulle bruges til aftensmaden blev indtaget i løbet af sen eftermiddag...


Aftensmad kl. 19.30

Jeg har altid være den typen, der ikke normalt benytter opskrifter - i hvert fald ikke slavisk... I dag var første gang jeg skulle "tæmme" rødspætten...utroligt at man efter 12 år i Danmark ikke har haft et personlig møde med denne fisk!


Fyld
  • Pikantost
  • Hytteost
  • 1 æg
  • Ferske rejer
  • Purre, hakket fint 
  • ½ rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • Revet citronskal
  • Citronsaft
  • Salt og peber
Det hele blendes godt og sættes på køl så længe som muligt. 
  • Ferske rødspættefileter 
  • God olivenolie eller smør
  • Gratineringsost
  • Citronpeber
Smør en ildfast form ind med olie eller smør. Løg et dækkende lag i bunden med fisk. Hæld fyldet over og dæk med mere fisk som et låg ovenpå. Drys ost over og citronpeber. Varm ovnen op til 175 grader midt i ovnen, og lad retten stå i 25-30 mins, alt efter ovnens effekt. Efter stegetid, lad retten "falde lidt sammen" inden servering.



Mixet grøntsagswok
  • Champignoner delt i 4
  • Rødløg delt i strimler
  • Grønne asparges i bider
  • Grønne bønner i delt i 3
  • Savoykål i strimler
  • Cherrytomater delt i 2
  • 2 dl tør hvidvin
  • Rapsolie til stegning
  • Masser af hakket bredbladet persille


Svampe og løg sauteres hurtigt i olien, hæld vinen over og lad den mere eller mindre fordampe. Tilsæt de øvrige grøntsager; først asparges, bønner og kål - mod slutten tilsættes tomaterne. Persillen vendes først i efter  wokken er taget af varmen, da urter ikke skal koge/ varmes unødigt.


Nem tzatziki
  • Tyrkisk yoghurt
  • Hvidløg
  • Agurk i småbider
  • Salt og peber
  • Citronsaft
Igen - blend det hele sammen og sæt på køl til det er tid for servering - gerne med grøn pynt!


...og ligevel blev der plads til en stor håndfuld blandede nødder sen aften...!


Det er altid hyggelig med en hilsen, kommentar eller et spørgsmål eller to - bare husk; jeg har ingen facit for LCHF kost, jeg prøver mig frem!

2 kommentarer:

  1. Hej, fin blog!

    Jeg elsker også kylling til morgenmad og har netop gjort en rest fra aftensmaden klar til i morgen. Det giver et herligt stabilt blodsukker hele dagen.

    Hej fra Jane

    SvarSlet
  2. Hej Jane,

    Hyggeligt at du er kommet forbi min side!
    Jeg er helt enig; kylling er det bedste! Så mange variations-muligheder, så man går aldrig træt!

    God påske!

    Sito

    SvarSlet